čtvrtek 11. července 2013

Superweek! - Vans Dirt&Roll

 Tak máme vytoužený čtvrtek ráno. Venku krásně, konečně nic nebrání parádní hvězdné akci na Vápence. Volá Martin, aha, tak brání, chybí ty hvězdy! Vlivem zmatené organizace už odjeli do Jičína, kde je ale stejně ještě celá lajna nesjízdná. Je to obrovská škoda! Materiál tedy nemáme žádný, zato máme zkaženou náladu, ale co se dá dělat. Půjčenou techniku snad využiju aspoň v Jičíně. Zkroušení tedy řešíme nový plán. Ten je pojezd v Praze a večer směr Jičín.
 O Praze raději ani psát nebudu, dopadá to totiž stejně jako na Vápence. Frčíme tedy směr Jičín, chmury necháváme za sebou a těšíme se na Dirt&Roll. Jedeme se rychle pozdravit s partou na Šibeňák a pak si hned zařídit ubytování.
 Jsme ubytováni, co dál? Lup! Jejda, rupla mi achilovka! Sakra, to Kudra vůbec nepotěším, měl jsem fotit celý Dirt&Roll. Do pr...! Tak plán je teď jasný, nemocnice. Tam se naše cesty rozdělují. Mě čeká noc na nemocničním lůžku, ráno operace, den a noc zase na lůžku a v sobotu kolem oběda mě vypouští z klece. Výborně, ještě přece jen stihnu nafotit závody! Naše cesty se zase spojují, Martin mě vyzvedává a frčíme na Šibeňák. Na světla bohužel musím zapomenout, ale aspoň že můžu držet foťák. Ale je to hrozný masochismus mít sebou parádní techniku a nemoct jí použít, ještě když si jí na to půjčím. Ach jo! Zamačkávám slzu a skáču o berlích na plac. Tam dostávám židličku (díky Zůzo!) a hledám místo, odkud dobře chytím alespoň poslední skok, kde budou padat největší pekla. Že bych se během závodu někam přesouval bohužel nehrozí. Fotky jsou tedy na jedno brdo, ale aspoň že vůbec něco mám.






Po závodě už mi jen zbývá užít si bezesnou noc na ubytovně, s diskoškou pod hlavou a párty maďarských riderů za hlavou, a v neděli konečně odjezd domů do svojí postele.



Martin:

 Jak už naznačil Milan, celý týden nám nic nepřálo, ale bojovali jsme jak se jen dalo.
 Jedu pro Milana do nemocnice a letíme zpátky na Šibeňák, kde se už naplno jezdí. Skoky se pořád projíždějí, ale už je to lepší než předešlý den. Do jádra nájezdů se musely dávat kameny, aby se zabránilo projíždění plochy. Za tyto problémy můžou nedávné vydatné deště. Skoky byly totiž promáčeny nejvíce uvnitř a nestačily vyschnout.
  Teď už ale zase zpátky k závodu. Začíná menší warm up a po něm hned kvalifikace. Vše je celkem na rychlo, ale musí se stihnout vše odjet v jeden den. Začínáme kvaldu, skoky celkem drží. Mě osobně moc karta v kvalifikaci nevychází. Nemám moc rychlosti na další skoky, ale triky sem tam nějaké padají. Končím jako poslední pod čarou a dostávám divokou kartu. Finále už bylo o dost lepší. Jezdí se mi parádně, ale skáču do měkkých míst dopadů a ztrácím rychlost na další skoky. Končím tak na 9 místě. Mohlo to být určitě lepší.
 Corey Bohan s Chrisem Doylem si jedou svoje pohodičky. Tyhle dva sledovat je podobné jako když fotbalový fanoušek sleduje Chile vs. Argentina. Jejich ježdění je tak bezchybné. Kroutím hlavou a říkám si jak je to možné. Nádhera!!!
 Dobrá karta padá Dušanovi Antalíkovi. Jezdí jak vyměněný. Vidím zas toho starého Duda.  Zasloužně si vyjíždí parádní 3. flek!
 Takový byl Vans Dirt&Roll 2013 a my se můžeme zase těšit na další ročník tohoto skvělého dirtového závodu.


 See yea next year!!!







Aby toho nebylo málo, týden po:















Results






Galerie






























































































































































Žádné komentáře:

Okomentovat